Amsterdamse Waterleidingduinen

IMG_7952De Amsterdamse Waterleidingduinen, het oudste waterwingebied van Nederland, is voor ons iets bijzonder. Het ligt namelijk bijna bij ons om de hoek. Daarom weten we als geen ander hoe mooi het er kan zijn.

Ook al is het midden in de Randstad, wanneer je een paar minuten onderweg bent, heb je de duinen er compleet voor jezelf. Op de kuddes herten na dan. Er zijn veel mooie wandelingen mogelijk. Bijvoorbeeld dwars door het gebied naar het strand van Zandvoort. Een beetje ambitieus misschien met kinderwagen. Hoewel wij het op een prachtige nazomerdag weleens hebben gedaan.

Maar ons advies voor een mooie en behapbare route. Neem de ingang Panneland bij Vogelenzang en pak de gele route van circa vier kilometer of de groene route van circa zeven kilometer. Beide beginnen bij een groot speelterrein waar oudere broertjes en zusjes lekker kunnen uitrazen.

Daarna gaat het via een begroeide zone naar prachtige open vlaktes die typisch zijn voor het nieuwe natuurbeheer dat hier plaats heeft. Dat is zo dicht mogelijk komen bij hoe het er hier honderden jaren geleden uit zag. Je moet soms echt even met je ogen knipperen. Is dit de Veluwe of zitten we nog om de hoek bij Haarlem?

IMG_7957Zowel in de zomer als in de winter is pannenkoekenhuis Pannenland bij de ingang een absolute aanrader. Als het koud is, brandt in de blokhut de houtkachel terwijl zomers het terras aan de duinrand tot de mooiste van de regio behoort.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s